Hotelul lui Dragnea are datorii de 2,3 milioane de euro la stat.

Hotelul lui Dragnea din Turnu Măgurele apare cu datorii la stat (oficiale și recunoscute) de 2,3 milioane de lei, pe care va trebui să le plătească tot Iohannis, ca să nu fie suspendat.

Cu prilejul acestei frumoase informații, reluăm un text de-al lui Cătălin Prisacariu despre banii spălați și evazionați de Dragnea cu acest hotel:

Cum a spălat Dragnea șpăgi de sute de mii de euro într-un rahat de hotel unde nu se cazează nimeni

A fost nevoie de un divorț pentru ca mustață ăla cu dinții negri de la Teleorman să admită ce știa toată lumea: hotelul ăla penal din Turnu Măgurele, „evazionat“ fiscal de nevastă-sa cu vreo patru milioane de euro, e al lui, de fapt. Cel mai tare și mai tare este că, din căcatul ăla de hotel la care nu se cazează nimeni, Dragnea are de încasat aproape 200.000 de euro. Nenică, dacă nici asta nu e spălare teleormăneană de șpăgi, atunci e prosteală pe față cu acordul tacit al statului.

Iaca hotelu’, na evaziunea, cucu’ dosaru’ penal

Prin 2009, când era doar un baron local de câmpie, staroste peste câteva sute de mii de amărășteni trăitori din țărâna Bărăganului, Dragnea era mai prost. Atât de prost încât admitea că mișculațiile nevesti-sii cu hotelul „Turris“ erau de neam prost. Astfel, așa cum reiese din declarația de avere a lui Dragnea din 2009, pe când era doar șef la Consiliul Județean, clădirea hotelului a ajuns proprietatea Bombonicăi (da, așa o cheamă pe fosta nevastă a lui mustață) printr-o curioasă „restituire“. Pe scurt, cum Bombonica Dragnea avea peste 95% din acțiunile Hotel Turris SA, firma care deținea clădirea hotelului, Bombonica a decis ca firma să-i dea ei, pă persoană fizică, clădirea hotelului. Cică a fost, cum ziceam mai sus, „restituire“. Păi, cum morții mă-sii să fie restituire, când Bombonica nu a avut niciodată clădirea hotelului?! Păi, nu avea cum, s-a prins până și Fiscul. Care a luat de bună evaluarea clădirii la peste 110 milioane de lei și a zis: „Fă, Bombonico, tu ai vrut să tragi statu’ în piept și să ocolești taxele pe o tranzacție imobiliară cu <restituirea> asta, ia bagă tu impozit de 17 milioane de lei pe clădire!“. Mă rog, Fiscul nu a zis chiar așa, cu cuvintele astea, dar în fond asta a făcut: a pus-o să plătească, ba chiar i-a făcut și plângere penală pentru evaziune fiscală. A dracu’ coincidență, însă, deși furăciunea se vede de pe lună, Parchetul General a clasat cazul în 2014, cică Bombonica nici evaziune nu a făcut, nici penală nu e. Să vă amintim că, în 2014, Dragnea era pe val împreună cu Ponta, boul din urmă visându-se președinte?

Peste 183.000 de euro de luat dintr-un hotel în Turnu Măgurele

Ei, dar altceva voiam să vă zicem, asta de mai sus a fost doar de introducere în problemă. Deci: șase ani mai târziu după „restituirea“ pluii, clădirea hotelului era tot la Bombonica în proprietate, după cum se vede și în declarația de avere. Dar mai mult decât atât, clădirea aia producea și bănet: la sfârșitul lui 2014, de exemplu (declarația completată în 2015 se referă la anul fiscal 2014), creanțele fameliei Dragnea din închirierea clădirii către Hotel Turris SA erau de peste 183.000 de euro. Ejnebun?! Păi, veniturile anuale ale Hotel Turris SA abia sunt de vreo sută de mii de euro. Deci, Hotel Turris SA îi datorează lui Dragnea & co veniturile integrale pe vreo doi ani. Mișto, deosebit.

Livulică renunță la nevastă, se alege cu hotelul

Un an mai târziu, însă, adică anul ăsta, oficial clădirea hotelului s-a mutat de la Bombonica la Livulică. Oamenii au divorțat în vara lui 2015 și au făcut și un partaj pe tema asta. La partaj, ce să vezi, Bombonica i-a lăsat clădirea hotelului lui Livulică. Da’ nu doar clădirea, ci și creanțele alea de peste 183.000 de euro, chit că au încercat să ne prostească pe toți împărțind creanța aia mare în euro în două: una în euro, de vreo 80.000, și alta în lei, de peste 460.000. Cu totul, însă, e fix 183.000 de euro, cât fusese anterior. Mai mișto e că Dragnea menționează și încasări de pe urma clădirii hotelului, nu doar bani de luat: 60.000 în 2015 și 30.000 în 2016. Nu zice în ce monedă, putem să bănuim orice.

Deci, fraierilor, nenorocitul ăsta, punând-o paravan pe tanti Bombonica, s-a ales, fără taxe, cu clădirea unui hotel, apoi au peștit clădirea aia cât să le justifice niște sute de mii de euro. În Turnu Măgurele, nene!

%d blogeri au apreciat: