EXCLUSIV Dăncilă l-a cumpărat pe Oprișan cu o direcție regională de drumuri și poduri la Focșani

Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan, a fost unul dintre cei mai vocali contestatori ai lui Liviu Dragnea. Apoi, natural, a trecut în barca premierului Viorica Dăncilă. Acum culege roadele: CNAIR a aprobat înființarea unei Direcții Regionale de Drumuri la Focșani.

În prima jumătate a anului 2019, premierul Viorica Dăncilă a vrut de mai multe ori să îl schimbe din funcție pe Narcis Neaga, șeful CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fosta CNADNR). S-a opus ferm Liviu Dragnea, pe atunci liderul partidului. Acum, se pare că Neaga vrea să intre în grațiile premierului sau măcar al baronilor locali din PSD pentru a-și păstra funcția de director general. Până acum a reușit să-i facă pe plac doar lui Marian Oprișan, care pare nedespărțit de premierul Viorica Dăncilă.

Punctul 13

La data de 30 mai 2019, la punctul 13 de pe ordinea de zi a ședinței CA al CNAIR, a apărut din neant o propunere pentru înființarea unei noi Direcții Regionale de Drumuri. Tocmai la Focșani, în județul Vrancea. Așa cum și-a dorit Marian Oprișan în ultimul deceniu.

„Nu se știe cine persoana care a făcut propunerea, însă ea figurează la punctul 13”, susține unul dintre consilierii personali ai lui Neaga.

Astfel, la punctul 13 se propune: „Elaborarea strategiei de dezvoltare pe termen lung a CNAIR SA, prin înființarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Focșani (DRDP)”. Apoi, propunerea continuă cu subpunctul 1 la care se precizează: „în conformitate cu prevederile art.19. lit.c) din Statutul CNADNR – SA aprobat prin Ordonanța de urgență a Guvernului 84/2003 (…) conform căruia Consiliul de Administrație elaborează și prezintă spre avizare adunării generale a acționarilor strategia de dezvoltare a CNAIR pe termen lung, mediu și scurt, care se supune spre aprobare Ministerului Transporturilor, se avizează favorabil strategia de dezvoltare pe termen lung a CNAIR SA, prin înființarea D.R.D.P Focșani conform documentului prezentat (5/3973/30.05.2019)”.

%d blogeri au apreciat: