Un miliard de euro a castigat Romania in 2019 din impozitarea tigarilor.

Incredibil! Câţi bani a câştigat statul din impozitarea ţigărilor în 2019. Suma este uriaşă.

Statul român primeşte sume uriaşe de bani la bugetul de stat din impozitarea viciilor românilor. Unul dintre cei mai mari producător de ţigări din ţară anunţa recent că statul a câştigat mai mulţi bani în primul semestru al anului din aceste accize ca urmare a reducerii contrabandei.

British American Tobacco, unul dintre cei mai mari producători de tutun din România, a anunţat miercuri că a plătit cu 15% mai mulţi bani la bugetul de stat în primul semestru al lui 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind pragul de 3 miliarde de lei doar din accize într-un interval de şase luni. Compania avertizează totodată asupra efectelor negative ale unei supra reglementări în domeniul tutunului.

”Creşterea a fost posibilă datorită reducerii consumului de produse ilegale, pentru care nu se plăteşte nicio taxă, ca urmare a intensificării operaţiunilor de control ale autorităţilor”, arată un comunicat al BAT, citând un mesaj transmis miercuri în cadrul unui eveniment desfăşurat la Parlamentul României în contextul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, la care au fost prezenţi prim-ministrul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

România are cel mai ridicat nivel al contrabandei cu ţigarete din Europa de Est. România are 2.000 de km de graniţă cu ţări non-UE, în care preţul tutunului poate fi de până la şase ori mai mic.

Traficul ilicit de ţigări prejudiciază anual statul român cu peste 650 milioane de euro (aproximativ 3 miliarde de lei). Fiecare container de ţigări ilegale înseamnă 1 milion de euro profit pentru reţelele de contrabandă. Date ale Interpol arată că traficul ilicit de ţigări este un catalizator pentru traficul de droguri, arme, persoane şi chiar activităţi teroriste.

%d blogeri au apreciat: