BEC – Biroul electoral central a raportat oficial semnaturi „dubioase” pentru toti candidatii, dar face plangere penala decat pentru unii. BEC a devenit o unelta politica.

In urma procesului de verificare semnaturi pentru fiecare candidat, BEC – Biroul Electoral Central a raportat oficial faptul ca mii de semnaturi au fost anulate pentru fiecare candidat la presedintie datorita faptului ca prezentau elemente de similitudine.

Viorel Catarama a sesizat CCR – Curtea Constitutionala a Romaniei cu privire la incalcarea constitutuiei deoarece BEC i-a respins candidatura la presedintie.

CCR a cerut BEC-ului sa accepte candidatura, deoarece anularea unor semnaturi de sustinere nu intra in competenta BEC-ului, alte organe ale statului sunt specializate pentru astfel de cercetari. BEC cel mult poate cere organelor competente ale statului sa faca verificare in cazul in care gaseste posibile semnaturi „dubioase”.

In urma deciziei CCR, BEC a hotarat sa actioneze conform constitutiei, dar nu solicita verificarea tututror semnaturilor „dubioase” gasite si raportate oficial, adica pentru toti candidatii.

BEC aplica legea preferential, doar o parte din candidati sunt supusi acestor verificari de catre Parchetul General. BEC devine o unelta politica.

%d blogeri au apreciat: