Criza economica se apropie. Bursele internationale anunta pierderi de 3000 miliarde dolari.

Economistul Adrian Câciu răspune întrebării dacă urmează sau nu o criză economică. 

„Urmează o criză economică? Posibil! Nu efectele directe ale virusului sunt atât de periculoase pe cât sunt de periculoase efectele economice.

Dincolo de o posibilă criză a medicamentelor având în vedere faptul că, coincidenta sau nu, mare parte din materiile prime și precursori provin din China (exact din regiunile afectate de virus) sau din nordul Italiei (alta regiune afectata de virus) avem efectele care deja se resimt pe bursele europene, care au piedut 400 miliarde dolari într-o singură zi, avem efecte în sectorul de transport aerian(pierderi de peste 30 miliarde dolari) și în industria turismului (pierderi estimate la 140 miliarde de dolari)”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Pierderi la bursă

Pietele bursiere internationale au pierdut 3000 de miliarde de dolari pe fondul epidemiei de coronavirus in ultima saptamana.

Actiunile globale scad de sase zile consecutive.

„În România, pierderile înregistrate de Bursa de Valori Bucureşti se ridică la 10 miliarde lei în doar trei zile. Adică peste 2 miliarde euro!!! Iar pe noi ne interesează sexul îngerilor, pardon câte locuri de parlamentari ar obține în plus un partid minoritar care a băgat deja ţara în tufiș demonstrându-și și demonstrându-ne în câteva luni cât de prost se poate guverna o ţară dacă o faci cu amatori. Pregătiți-vă de aterizare forțată!”, atrage atenţia Adrian Câciu.

%d blogeri au apreciat: